Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Rutina coreeană de îngrijire a pielii: toți pașii de la A la Z

Dacă ești interesată de tendințele și de trucurile care țin de frumusețe, cel mai probabil ai auzit de frumusețea coreeană. În esență, produsele de înfrumusețare coreene sunt originare din această țară, fiind produse chiar acolo. Ele sunt create, în general, plecându-se de la filozofia frumuseții coreene și de la rutina coreeană de îngrijire a pielii, faimoasă peste tot prin lume. Produsele de înfrumusețare coreene și rutinele sunt destinate utilizării pe termen lung. Consistența și dedicarea sunt cele care conduc la realizarea rezultatelor mult dorite. Gândește-te la ele ca și cum te-ai raporta la diferența dintre a urma o dietă drastică și adoptarea unui stil de viață bazat pe o alimentație sănătoasă.

Rutină coreeană de îngrjire a pielii este despre respectul acesteia. În loc să se apeleze la produse pline de ingrediente dure, care afectează bariera naturală de protecție a pielii, filozofia coreeană de îngrijire este despre a lucra cu pielea ta prin curățare, prin hidratare, hrănire și protejare- toate acestea îi vor permite să se mențină.

Ce reprezintă îngrijirea pielii în stil coreean?

Îngrijirea coreeană a pielii se bazează mai degrabă pe prevenție și pe protecție decât pe utilizarea produselor care ar putea crea deteriorări. Să avem grijă de pielea noastră înainte ca aceasta să aibă nevoie va fi benefic pe termen lung. Prevenția este întotdeauna mai bună întrucât, odată ce o degradare s-a produs, poate fi dificil ca pielea să redevină la starea de dinainte.

Rutina coreeană de îngrijire a pielii nu a fost creația unei persoane sau a unui anumit brand. Ea a reprezentat mai degrabă o evoluție graduală, rezultată din urmarea rutinei de îngrijire pe care o au numeroși coreeni. Ceea ce a urmat ulterior a schimbat industria de îngrijire a pielii din întreaga lume și a atras atenția persoanelor ce urmează trend-urile din domeniu. Nu numai că acest tip de rutină produce adesea rezultate consistente, dar ne și determină să ne respectăm pielea și să ne acordăm nouă mai mult timp.

Ce reprezintă „pielea ca de sticlă”?

Expresia „piele ca de sticlă” este folosită în universul frumuseții coreene pentru a se referi la un ten catifelat, curat și foarte bine hidratat, care pare transparent.

Rutina coreeană de îngrijire a pielii în 10 pași

Chiar dacă 10 este cel mai comun număr de pași care compun rutina coreeană de îngrijire a pielii, acesta este estimativ. În general, rutinele de frumusețe coreene includ mai mulți pași. Dar per ansamblu acestea se bazează pe îmbunătățirea blândă a aspectului pielii pentru a se obține rezultate de lungă durată. În fond, nu este doar despre a urma un anumit număr de pași, ci despre a urma o rutină de îngrijire care să se ajusteze nevoilor pielii tale. Chiar dacă numeroase persoane încep cu o rutină formată din 10 pași, o vei putea ajusta ulterior în funcție de preferințele sau de nevoile tale. Rutina tradițională de îngrijire a pielii în 10 pași este cel mai des folosită pentru a pune în practică rutina coreeană. De obicei aceasta include:

          Un produs de curățare pe bază de ulei

            Uleiul și apa nu se combină, ceea ce înseamnă că un produs de curățare care conține doar apă nu va îndepărta eficient impuritățile pe bază de ulei. Produsele destinate protecției solare, machiajul și sebumul se îndepărtează cu ajutorul unui produs de curățare cu ulei. Datorită acestuia, pe față se vor putea menține uleiurile naturale ale pielii.

          Un produs de curățare pe bază de apă

            La acest tip de produs se gândesc de obicei cele mai multe dintre noi când aud cuvântul „produs de curățare”. De obicei acesta este sub formă lichidă, putând să facă o spumă, îndepărtând impurități precum transpirație sau murdărie după ce s-a folosit în prealabil un produs pe bază de ulei. În rutina coreeană de îngrijire a pielii poate fi inclus și un produs care să îmbine ambele tipuri de produse de curățare. Astfel, demachiantul pentru ochi și buze „Stress Relieving” de la Ariul a fost creat prin îmbinarea dintre ulei de curățare și apa micelară, fiind hipoalergenic și putând îndepărta urmele de machiaj și reziduurile de pe față și din zona ochilor. Produsul nu conține ingrediente nocive pielii (parabeni, surfactant pe bază de sulfați, uleiuri minerale, silicon, detergenți artificiali, TEA), ci unele care sunt adecvate și pentru pielea sensibilă (extract de rădăcină de bujor, rădăcină galbenă de lotus, aloe, rozmarin, mușețel).

          Un exfoliant

            Exemple de produse de exfoliere sunt scrub-urile, gelurile și dischetele. Acestea sunt utile pentru îndepărtarea reziduurilor și a celulelor moarte din piele. Începe să le folosești treptat și nu foarte des (o dată, cel mult de două ori pe săptămână). Asigură-ți un pas important din rutina coreeană de îngrijire a pielii cu ajutorul dischetelor exfoliante 2 în 1 „Stress Relieving” și cu gelul exfoliant Stress Relieving Purefull de la Ariul. Ambele sunt destinate unei exfolieri blânde a pielii și nu conțin ingrediente dăunătoare (parabeni, surfactant pe bază de sulfați, uleiuri minerale, silicon, detergenți artificiali, TEA). Dacă în dischetele exfoliante se regăsesc extract de apă de ceai verde, 5 tipuri de ingrediente Centella, AHA și BHA (pentru controlul producției de sebum), în gelul exfoliant se află PHA și un amestec de plante (cum ar fi bergamotă, extract de Plumeria Rubra, anason etc.).

          Un produs pentru tonifiere

         După exfoliere, ai nevoie de produse de tonifiere pentru a readuce nivelul acidic al pH-ului, echilibrul și umiditatea din piele. Ori de câte ori ai nevoie de o tonifiere complexă, folosește-te de dischetele tonifiante 2 în 1 „Stress Relieving” de la Ariul.

Acestea sunt utile pentru o tonifiere completă a tenului, fiind hipoalergenice, având o formulă ușoară și sigură, în contextul în care se bazează pe ingrediente precum Centella Asiatica, hialuronatul, PHA, curcuma. Toate acționează sinergic pentru a asigura îndepărtarea reziduurilor, calmarea pielii sensibile, echilibrarea pH-ului, refacerea barierelor pielii pentru protejarea în fața factorilor de mediu.

          O esență

            Unice printre modalitățile de îngrijire a pielii, esențele sunt obținute cu ingrediente fermentate și au drept scop hidratarea și protejarea pielii. Gândește-te la o esență ca la un produs între cele care asigură tonifierea și un ser.

          Un tratament

            În cadrul rutinei coreene de îngrijire a pielii, tratamentul se referă la orice ajută la rezolvarea unei probleme specifice- de obicei la un ser. Serurile înglobează cantități mari de ingrediente concentrate ce se adresează unor probleme ale tenului, cum ar fi ridurile sau acneea de pildă. Pentru a avea parte de o adevărată rutină coreeană de îngrjire a pielii, poți opta și pentru serurile oferite de Ariul. În funcție de nevoile tale, poți să alegi între Serum Antirid&Lifting Ariul Brillant Tone Up E.G.G. (cu un amestec de 9 uleiuri nutritive, printre care ulei de semințe de struguri, ulei din semințe de scualan, ulei de semințe de jojoba, ulei din gălbenuș de ou, cu rol de a hidrata în profunzime) sau Serum cu Pepene Roșu Watermelon Hydra Glow (un ser cu extract de pepene verde, cu 3 tipuri de acid hialuronic și cu 3 tipuri de vitamine B, ce poate răcori rapid pielea, diminuând liniile fine sau ridurile).

          Măști faciale-compresă

            Acestea sunt înmuiate într-un ser și pot fi aplicate pe fața ta pentru aproximativ 20 de minute. Răsfață-te cu o rutină coreeană de îngrjire a pielii bine pusă la punct optând pentru oricare dintre variantele de măști faciale de la Ariul. Conținând fructe, legume sau diferite plante, acestea se adresează diferitelor nevoi ale tenului tău, ca de exemplu pentru hidratare, pentru combaterea ridurilor, pentru micșorarea porilor sau pentru strălucire. Măștile sunt confecționate din TENCEL (un material pe bază de fibre naturale din arborele de eucalipt, material care conține diverse esențe) și nu conțin parabeni, uleiuri minerale, coloranți artificiali, TEA sau surfactant pe bază de sulfați.

          O cremă pentru ochi

            Gelurile pentru ochi, cremele sau uleiurile sunt destinate special pielii subțiri și sensibile din jurul ochilor, fiind utile pentru cearcăne, pungi sau linii fine.

          Un agent de hidratare

            Agenții de hidratare acționează pentru a se asigura că tot ceea ce s-a aplicat pe față se va absorbi așa cum trebuie în piele. În funcție de nevoile și de preferințele tale, poți opta pentru cremele pentru ten  (de zi sau de noapte) sau pentru serurile pentru față de la Ariul.

          Un produs SPF

            Odată cu trecerea timpului, am devenit tot mai conștienți de efectul nociv pe care îl au radiațiile solare asupra pielii. Din ce în ce mai multe produse, cum ar fi fondul de ten și produsele pentru hidratare, dețin factor SPF.  

Rutina coreeană de îngrijire a pielii în 5 pași

Această variantă reduce din pașii prezenți în populara rutină de îngrijire formată din 10 pași. Perfectă pentru persoanele cu buget limitat sau cu timp insuficient, următorii pași sunt cei mai importanți și trebuie să fie prezenți în rutina de îngrijire din fiecare dimineață:

 • Aplicarea unui produs de curățare pe bază de ulei
 • Aplicarea unui produs de curățare pe bază de apă
 • Un produs pentru tonifiere
 • Un produs pentru hidratare
 • Un produs cu SPF

Rutina coreeană de îngrijire a pielii în 7 pași

Prin comparație cu rutina de îngrjire formată din 10 pași, din aceasta lipsesc produsele pentru exfoliere, măștile tip-șervețel și produsul cu SPF.

O rutină de îngrijire formată din 7 pași este potrivită mai ales pentru seară, având în vedere lipsa produselor cu SPF și faptul că nu este necesar ca zi de zi să îți exfoliezi pielea sau să folosești o mască facială. Această rutină poate include:

 • Un produs de curățare pe bază de ulei
 • Un produs de curățare pe bază de apă
 • Un produs pentru tonifiere
 • O esență
 • Un tratament
 • O cremă pentru ochi
 • Un produs pentru hidratare

Rutina coreeană de îngrijire a pielii în 12 pași

            Mai sunt și alți pași incluși în rutina de îngrijire. Dacă vei urma rutina formată din 10 pași și îți dorești să mergi mai departe, ia în calcul rutina cu 12 pași. O vei urma mai întâi pe cea cu 10 pași, urmând să realizezi apoi și următoarele demersuri:

          Aplicarea unui spray pentru față

            Dacă ai ajuns să iubești aspectul de „piele ca de porțelan” pentru care ai muncit atât de mult, să folosești periodic spray-uri pentru față te va ajuta să menții și să reactivezi efectele produselor pe care le folosești. Spre exemplu, ai putea să utilizezi și Spray-ul de Față Ariul 7days Floral  (cu 6 tipuri de extracte de flori: hamamelis, hibiscus, lavandă, lotus, mușețel, trandafir de Damasc) sau Spray-ul de Față Ariul 7days Vitamin (cu vitamine și minerale provenite din legume și fructe precum: banană, broccoli, măr, morcov, roșie, varză).

Realizarea unui masaj facial

Un masaj facial complet, realizat în fiecare săptămână, nu este ceva ieșit din comun pentru femeile din Coreea sau pentru toți cei ce vor să urmeze fidel o rutină coreeană de îngrijire a pielii.

Rutine de îngrijire de dimineață și de seară

Rutinele de îngrijire de dimineață și de seară nu trebuie să fie identice. Cele de dimineață ar trebui să se bazeze mai ales pe hidratare și pe protejarea pielii de radiațiile solare. În schimb, cele de seară ar trebui să fie mai lungi, să includă produse de exfoliere, creme pentru ochi, măști faciale și multe alte produse.

Rutina coreeană de îngrijire a pielii pentru tipuri de piele

            Întrucât există mai multe tipuri de piele, este necesar să se țină cont de fiecare dintre ele pentru a se  alege cele mai potrivite produse și astfel să se realizeze pașii pentru realizarea rutinei coreene de îngrijire a pielii.

 • Pentru pielea grasă – În ciuda a ceea ce crezi, nu vei greși dacă te vei folosi de un produs de curățare bazat pe ulei. Dacă ai pielea grasă, nu te feri să apelezi la dubla curățare a tenului (cu un produs de curățare pe bază de ulei și cu unul pe bază de apă).
 • Pentru pielea uscată – Pentru persoanele ce au o asemenea piele, este foarte posibil să-și dorească să utilizeze doar un produs de curățare pe bază de ulei. Este însă necesar să se analizeze cu atenție starea pielii pentru ca în final să se ia decizia cea mai bună. În privința produselor de tonifiere, pielea uscată ar putea beneficia de pe urma acidului hialuronic de exemplu.
 • Pentru pielea mixtă – Dacă ai o asemenea piele, cel mai bine va fi să alegi produse care să o echilibreze.
 • Pentru pielea predispusă la acnee – În această situație, poate ți-ai dori să excluzi etapa de exfoliere până când pielea ta își va reveni.
Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *