Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Acid hialuronic pentru ten: 7 beneficii surprinzătoare

Acidul hialuronic sau hialuronatul reprezintă o substanță transparentă, moale și lipicioasă care este produsă de organism. Cea mai mare parte din acidul hialuronic este concentrată în piele, în țesuturile conective și la nivelul ochilor. Principalul său rol este să contribuie la reținerea apei în țesuturi pentru a le asigura lubrifierea. De aceea când vorbim de acid hialuronic pentru ten trebuie să amintim 7 dintre cele mai importante beneficii:

Asigură o piele mai sănătoasă, mai suplă

Suplimentele pe bază de acid hialuronic îți ajută pielea să fie mai suplă. Aproximativ jumătate din cantitatea de acid hialuronic din corp se regăsește în piele, contribuind la menținerea umidității. Cu toate acestea, procesele de îmbătrânire și expunerea la factori precum radiațiile ultraviolete, fumul de țigară și poluarea pot determină diminuarea conținutului de acid hialuronic din piele. Dar dacă vei lua suplimente alimentare cu acid hialuronic poți să te asiguri că organismul tău își va face rezerve suplimentare din această substanță.

Administrarea suplimentelor alimentare pe bază de acid hialuronic diminuează și riscul de uscare a pielii la persoanele adulte. O piele hidratată reduce și din aspectul neplăcut al ridurilor, conferind un aspect catifelat. Odată ce vor fi aplicate pe piele, serurile și cremele ce conțin acid hialuronic pot diminua ridurile, roșeața și eczemele.

Un exemplu în acest sens este și Crema de față cu Pepene Roșu Ariul Watermelon Hydro Glow, ce conține 3 tipuri de acid hialuronic (ingredientele brevetate BL-Fill UP), extract de pepene roșu, vitamina B și vitamina E. Toate aceste ingrediente sunt incluse într-o textură lejeră, contribuind la prevenirea și diminuarea liniilor fine și a ridurilor, asigurând totodată o hidratare profundă și protejând tenul de supraîncălzire. Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, este indicat să utilizezi crema alături de Serum cu Pepene Roșu Ariul Watermelon Hydro Glow și de Masca tip Compresă Ariul Watermelon Hydro Glow, care îți vor pune și ele la dispoziție acid hialuronic.

 Accelerează vindecarea rănilor

Acidul hialuronic joacă un rol-cheie și în vindecarea rănilor. El este prezent în piele, iar concentrația sa va crește când este nevoie de reparații. Acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor întrucât reglează nivelul de inflamație și stimulează organismul să construiască mai multe vase de sânge în zona afectată. În același timp, întrucât are proprietăți antibacteriene, despre acidul hialuronic cercetările au arătat că are capacitatea de a reduce riscul de infecție când este aplicat pe rănile deschise. Deși cercetările de până acum legate de serurile și gelurile cu acid hialuronic sunt promițătoare, totuși nu există încă studii care să arate că și suplimentele alimentare cu acid hialuronic pot aduce astfel de beneficii.

Acid hialuronic pentru ten? Nu doar atât

Ușurează durerile articulare întrucât menține oasele bine lubrifiate

Când vorbim de acid hialuronic pentru ten, putem să depășim și acest atribut, pentru că acesta se află și în articulații, unde menține bine lubrifiat spațiul dintre oase. Când articulațiile se bucură de lubrifiere, se va diminua riscul de apariție a durerilor articulare. Pentru persoanele care suferă de osteoartrită, un tip de boală articulară degenerativă determinată de deteriorarea articulațiilor în timp, sunt recomandate atât suplimente alimentare cu acid hialuronic, cât și injecții cu acesta, în condițiile în care ușurează durerile.

Ar putea ușura simptomele neplăcute generate de refluxul gastroesofagian

            Când are loc refluxul gastroesofagian, conținutul prezent în stomac este regurgitat în gât, provocând dureri și deteriorarea mucoasei esofagiene. Noi studii au ajuns la concluzia că suplimentele alimentare cu acid hialuronic ajută la ameliorarea simptomelor generate de refluxul gastroesofagian. Spre exemplu, printr-un studiu s-a constatat că administrarea unui supliment alimentar care conține acid hialuronic și sulfat de condroitin, alături de un medicament anti-aciditate, diminuează simptomele de reflux gastroesofagian mai mult decât în cazul în care s-ar administra doar medicamentul anti-aciditate.

Ameliorează disconfortul produs de ochii uscați

            O parte dintre adulții vârstnici suferă din cauza ochilor uscați, problemă apărută fie din cauza reducerii producției de lacrimi, fie din cauză că acestea se evaporă prea repede. În condițiile în care acidul hialuronic asigură menținerea umezelii, este utilizat adesea pentru ameliorarea senzației de ochi uscați. Spre exemplu, picăturile de ochi ce au în compoziție și acid hialuronic (între 0,2-0,4%) diminuează senzația de ochi uscați și îmbunătățesc sănătatea ochilor. În același scop pot fi utilizate și lentilele de contact cu eliberare treptată de acid hialuronic. Nu în ultimul rând, picăturile de ochi cu acid hialuronic sunt folosite frecvent în timpul intervențiilor chirurgicale pentru a se reduce inflamația și pentru accelerarea vindecării.

Menține sănătatea oaselor

Deși nu există până acum studii realizate cu implicarea oamenilor care să demonstreze efectele suplimentelor alimentare cu acid hialuronic asupra sănătății oaselor, există câteva studii realizate in vitro sau prin implicarea animalelor ce au arătat că aceste suplimente sunt utile întrucât diminuează pierderile densității osoase și contribuie la îmbunătățirea activității osteoblastelor (celulele responsabile cu construirea unui nou țesut osos).

Ar putea fi de folos în prevenirea durerilor de la nivelul vezicii urinare

Aproximativ 3-6% dintre femei suferă de o afecțiune numită cistită interstițială sau sindromul vezicii urinare dureroase. Aceasta determină dureri abdominale și sensibilitate a zonei, plus o nevoie puternică de a urina frecvent. Deși nu se cunosc exact cauzele responsabile de apariția cistitei interstițiale, câteva studii au arătat că administrarea de acid hialuronic, cu ajutorul unui cateter ce ajunge la vezica urinară, ar putea contribui la diminuarea senzației de disconfort și a durerilor asociate acestei afecțiuni.

Precauții și posibile efecte adverse

            În general, acidul hialuronic este sigur, până acum fiind raportate reacții adverse rare la acesta. Cu toate acestea, întrucât nu au fost studiate încă efectele sale în sarcină sau în alăptare, ar fi preferabil să se evite administrarea de suplimente alimentare cu acid hialuronic în aceste perioade. De asemenea, se recomandă să se evite acidul hialuronic și de către persoanele ce suferă de cancer sau care au un „istoric” în privința acestei maladii. Despre injecțiile cu acid hialuronic specialiștii spun că acestea sunt asociate mai mult decât suplimentele alimentare cu reacții adverse. În ciuda acestui avertisment, reacțiile nedorite sunt legate mai degrabă de injecția propriu-zisă decât de substanța administrată.

       

Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *