Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Îngrijirea pielii: ghidul începătorului pentru o rutină eficientă

În condițiile în care în ultimii ani au apărut pe piață tot mai multe produse utile pentru îngrijirea pielii, această tendință poate crea confuzie în ceea ce privește alegerea celor care să fie cele mai adecvate pentru tipul tău de piele. Pentru a-ți fi mai ușor din acest punct de vedere, dermatologii vin cu următorul îndemn: rutina de îngrijire a pielii trebuie să fie cât mai simplă, începând de la demersuri de bază și adăugând ulterior unele noi, în funcție de ceea ce vei sesiza că ți se potrivește.

Iată un ghid pentru îngrijirea pielii de la experți:

Pasul 1: Curățare

O regulă de bază este să-ți cureți tenul de două ori pe zi, dimineața (ca să îndepărtezi rămășițele de transpirație și de uleiuri de pe păr și de pe pernă) și seara. În cazul în care ai pielea uscată, poți recurge, pentru curățarea feței, la apă.

Produsul pe care îl vei utiliza pentru curățarea tenului ar trebui să fie blând, fără arome artificiale, fără ingrediente care să favorizeze iritațiile, dar nu ar strica să aibă în componență compuși pentru hidratare (cum ar fi ceramidele sau glicerina de exemplu).

Pasul 2: Hidratare

La fel ca în cazul produselor destinate curățării tenului și cele pentru hidratare nu ar trebui să conțină arome artificiale și nici uleiuri, astfel încât să fie adecvate și pentru pielea foarte sensibilă sau predispusă la acnee.

Printre ingredientele care ar trebui să fie prezente într-un produs de hidratare ar trebui să se regăsească și:

  • Acidul hialuronic- Util pentru a restabili hidratarea și pentru a întineri pielea
  • Ceramidele- Sunt foarte importante pentru păstrarea sănătății pielii, pentru crearea acelei bariere naturale de protecție, inclusiv în caz de eczeme sau de piele uscată
  • Vitamina C- Are rol antioxidant și contribuie la o piele mai strălucitoare

Un alt element-cheie când alegi un produs destinat hidratării tenului este ca acesta să se adreseze problemelor pielii tale. De pildă, și în cazul tenului gras hidratarea este esențială pentru a nu se ajunge la uscare și la sensibilizare. În același timp, curățarea excesivă, fără aplicarea unui produs de hidratare, poate conduce la o producere excesivă de uleiuri.Persoanele cu tenul gras ar trebui să se orienteze spre produse non-comedogenice, menite să împiedice blocarea porilor și să scadă predispoziția spre acnee. 

Pasul 3: Asigurarea protecției

Din acest punct de vedere, nu ar trebui să uiți de utilizarea protecției solare pentru față, aceasta fiind esențială pentru protejarea de cancerul de piele. Se recomandă să se aplice zilnic, la finalul rutinei de îngrijire și să aibă un SPF de 30 sau mai mare.

Pentru a-ți face o idee mai clară despre produsele de protecție solară pentru față, trebuie să știi că există produse chimice (protejează pielea de radiațiile solare absorbindu-le pe acestea, de cele mai multe ori bazându-se pe ingrediente precum octocrylene sau avobenzone), bazate pe minerale (acestea, prin ingrediente precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan, blochează absorbția radiațiilor solare în piele) sau care sunt o combinație între cele două variante menționate.

Dacă dorești, poți să adaugi în rutina pentru îngrijirea pielii și alți pași

În primul rând, poți să apelezi la exfoliere pentru îngrijirea pielii (o dată sau de două ori pe săptămână), fiind indicate produse ce conțin acizi alfa-hidroxici (AHAs) sau beta-hidroxici (BHAs), care pot îndepărta reziduurile de pe ten. Există două tipuri de exfoliere:

  • Fizică- Pur și simplu vor fi îndepărtate, manual, celulele moarte, excesul de uleiuri și alte reziduuri, ajutându-te de un scrub. Acest tip de exfoliere se va evita însă în caz de piele sensibilă, în condițiile în care poate antrena spargerea capilarelor și poate favoriza iritațiile
  • Chimică- Produsele de exfoliere în care se regăsesc AHAs și BHAs pot fi alese întrucât stimulează producerea de colagen și reînnoirea celulară, înviorând pielea

În al doilea rând, te poți folosi de seruri. Sunt ideale cele cu formule pe bază de acid hialuronic și de vitamina C, pe care ar fi bine să le aplici dedesubtul produsului de hidratare (se recomandă să se aplice produsele cu consistență mai subțire sub cele cu consistență mai densă).

Nu în ultimul rând, te poți ajuta și de măștile faciale pentru îngrijirea pielii, pe care să le aplici și mai mult de două ori într-o săptămână. Cel mai bine este să recurgi la cele care au roluri variate (cum ar fi pentru curățarea, hidratarea, calmarea și pentru conferirea strălucirii) și să le aplici pe pielea curată și uscată.

Așa cum s-a menționat anterior, orientează-te cu precădere spre acele produse ce conțin ingrediente blânde, fără parfumuri artificiale și încearcă produsele noi treptat. De asemenea, nu ar trebui să faci exces în privința testării noilor produse, având răbdare să vezi cum reacționează pielea la ele (cam 2-3 luni). Desigur, în cazul în care te vei confrunta cu alergii sau iritații, vei renunța pe dată la ele.

Dermatologii insistă asupra perseverenței în privința rutinei de îngrijire a pielii, pe punerea ei în aplicare zi de zi, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Numai așa vei putea să te bucuri de rezultatele așteptate și le vei putea menține timp îndelungat.

Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *