Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Apă micelară vs. Tonic facial

Fie că ești foarte preocupată de îngrijirea pielii, fie că nu, sunt șanse să fi auzit sau chiar să fi folosit apă micelară sau un tonic facial în cadrul uneia dintre rutinele tale de îngrijire. Cu toate acestea, există persoane care sunt confuze în privința diferenței dintre apă micelară și tonic (toner) facial. De asemenea, nu sunt sigure despre cum ar trebui să folosească apa micelară sau tonicul facial și nici nu știu exact beneficiile aduse de utilizarea acestor produse pentru nevoile pielii lor.

Folosind produse de îngrijire a pielii și răsfățându-te cu diferite produse de bază în rutina de îngrijire te poate ajuta să ai o piele perfectă, la care oricine visează. Dar nu este surprinzător că multe persoane sunt confuze în a utiliza astfel de produse, mai ales un tonic facial și apa micelară.  Ele pot părea asemănătoare, dar realitatea este cu totul alta. Trebuie să cunoști detalii despre apa micelară și despre tonicul facial, astfel încât să știi ce să ai la dispoziție și cum să le utilizezi.

Ce este apa micelară?

Apa micelară este un produs de îngrijire a pielii care conține agenți de hidratare precum glicerina, surfactanți blânzi și apă purificatoare folosită pentru rutina de îngrijire a pielii. În principiu, ea reprezintă un agent de curățare care purifică pielea și te ajută să scapi de murdărie, de particulele de praf.

Se potrivește foarte bine pentru pielea grasă și predispusă la acnee și este foarte eficientă în a îndepărta machiajul, murdăria și uleiurile, curățând porii și hidratând deopotrivă. Fie că vei merge să faci sport, fie că vei călători, apa micelară poate fi o binecuvântare, ajutându-te să-ți cureți rapid pielea.

Ce este un tonic facial?

Tonicul facial este precum apa, dar este mai mult decât aceasta, mai mult decât simpla îmbinare dintre hidrogen și oxigen. Poate fi considerat un lichid magic, potrivit pentru a îndepărta celulele moarte de pe suprafața pielii și pentru a o hidrata. Are și capacitatea de a curăța porii și poate chiar să uniformizeze nuanța pielii.

Tonicul facial poate fi prietenul tău când optezi pentru o sesiune de extra-curățare a pielii. Așa cum exercițiile fizice te ajută la tonifierea musculaturii, un tonic te poate ajuta la netezirea și tonifierea pielii. Există numeroase motive pentru care poți folosi un tonic facial, de la exfoliere, controlul sebumului, până la obținerea de strălucire, restabilirea pH-ului pielii și multe altele.  

Ori de câte ori îți dorești să ai și tu parte de o sesiune de extra-curățare a tenului, poți recurge și la Dischetele Exfoliante 2 în 1 Stress Relieving Daily Pick Peeling de la Ariul. Ele sunt lipsite de parabeni, de uleiuri minerale, de parfumuri artificiale, de coloranți artificiali, de TEA, de detergenți, de ulei de silicon, de surfactant pe bază de sulfat. În schimb, în ele se regăsesc AHA și BHA (care netezesc textura pielii și controlează producția de sebum), extract de apă de ceai verde (ajută la calmarea pielii iritate și asigură hidratare rapdă) și 5 tipuri de ingrediente Centella, toate contribuind nu doar la o exfoliere delicată, ce nu provoacă iritații, ci și la îmbunătățirea aspectului tenului cu probleme.

Tot ce vei avea de făcut va fi să incluzi aceste dischete exfoliante în rutina ta de îngrijire a pielii, iar pentru cele mai bune rezultate ar fi recomandat să le folosești alături de Dischetele Tonifiante 2 în 1 Stress Relieving Daily Pick (dischete de bumbac pre-îmbibate). La fel ca dischetele exfoliante, nici acestea nu conțin ingrediente nocive (parabeni, uleiuri minerale, parfumuri artificiale, coloranți artificiali, TEA, detergenți,  ulei de silicon, surfactant pe bază de sulfat). Ingredientele-cheie din ele sunt extractul de Centella Asiatica, Hialuronatul, PHA și curcuma (utilă pentru calmarea pielii sensibile și pentru refacerea barierelor pielii în fața factorilor de mediu), binevenite pentru echilibrarea pH-ului pielii, pentru îndepărtarea reziduurilor rămase după rutina obișnuită de curățare. 

Ambele tipuri de dischete se utilizează foarte simplu: vei lua o dischetă cu care te vei șterge pe față, urmând apoi rutina obișnuită de îngrijire.

Apă micelară versus Tonic facial: care este diferența dintre ele?

Cele două produse sunt similare, dar sunt diferite în privința scopului pentru care vor fi utilizate. Apa micelară este un produs de curățare, în timp ce tonicul facial este util pentru netezirea și tonifierea pielii.

Apa micelară este o soluție pentru îndepărtarea machiajului blând și a uleiurilor întrucât conține micele. Acestea se atașează de particulele de murdărie și le extrag din piele. De cealaltă parte, tonicul facial începe să intre în acțiune după ce apa micelară își încheie misiunea.

Ce face cea mai bună apă micelară?

Dacă te întrebi de ce ar merita să folosești apa micelară, ar trebui să arunci o privire asupra beneficiilor pe care le oferă:

  • Hidratează – Folosirea zilnică a apei micelare ajută la catifelarea și la hidratarea pielii. Conținutul de glicerină din apa micelară este ingredientul care ajută la reținerea umezelii și care stimulează procesele de vindecare a leziunilor pielii.
  • Curăță- Apa micelară trebuie privită ca un produs ce poate curăța în profunzime. Ea îndepărtează murdăria și uleiurile de pe fața ta, conferindu-ți o piele strălucitoare.
  • Tonifiază – Apa micelară poate fi utilizată și pe post de toner bun la toate.
  • Ajută la îndepărtarea impurităților de pe instrumentele folosite pentru machiaj – Alături de toate beneficiile pe care le oferă apa micelară, poți să o folosești și pentru a curăța cu ea pensulele și alte ustensile pentru machiat. Experții susțin că apa micelară poate îndepărta toate impuritățile și uleiurile ce rămân pe acestea și previne acumularea de bacterii.

Apa micelară este foarte ușor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să umezești cu ea o dischetă de vată și după aceea să te masezi cu ea pe față și pe gât. Vei sesiza că aceasta va deveni maronie ca urmare a îndepărtării impurităților. Vei schimba dischetele de vată pe măsură ce pielea ta se curăță.

Bucură-te de beneficiile oferite de apa micelară folosind și Apa Micelară pH neutru Ariul Stress Relieving Purefull. Aceasta nu conține ingrediente nocive (parabeni, uleiuri minerale, parfumuri artificiale, coloranți artificiali, TEA, detergenți, ulei de silicon, surfactant pe bază de sulfat, alcool), bazându-se pe extractul de rădăcină de bujor, iar formula proaspătă și ușoară te va ajuta să îndepărtezi de pe față machiajul, reziduurile, rămânând cu o piele curată, revigorată și hidratată.

Produsul este foarte comod de inclus în rutina zilnică de îngrijire pentru că nu necesită clătire, fiin indicat să fie îmbibat pe o dischetă de vată și aplicat pe față până la îndepărtarea completă a urmelor de machiaj și a impurităților. Datorită formulei sale și a pH-ului neutru, această apă micelară poate fi adecvată și pentru persoanele ce se confruntă cu acnee fungică.

Beneficiile unui tonic facial

Un tonic este o binecuvântare pentru pielea grasă și se poate folosi în mai multe scopuri. Poate face minuni pentru pielea ta și va preveni erupțiile de pe față. Iată câteva beneficii ale sale:

  • Echilibrează pH-ul pielii – Pielea umană este acidă, cu un pH ce variază între 5 și 6, dar se poate ajunge la dezechilibre când cineva utilizează pentru curățarea feței săpunuri obișnuite. Poate să dureze ceva timp până la restabilirea echilibrului, dar un tonic facial poate să fie util în acest scop și să asigure rapid niveluri echilibrate ale pH-ului.
  • Oferă protecție – Tonicul facial acționează ca un „scut” când este aplicat; poate închide porii. În acest mod, orice poluanți proveniți din mediu și impurități nu vor mai putea pătrunde în piele.
  • Îngrijește – Un tonic facial poate ajuta la prevenirea creșterii firelor de păr pe față datorită prezenței acidului alpha-hidroxic și glicolic. De asemenea, micșorează porii și ajută pielea grasă, ținând murdăria la distanță.

Întrebări despre apa micelară

Ar trebui să mă hidratez după ce am folosit apă micelară?

Da, curățarea și hidratarea merg mână în mână. Odată ce ți-ai curățat fața cu apă micelară, asigură-te că te vei și hidrata. Dacă ai pielea grasă, o curățare excesivă poate duce la deteriorarea barierei de umiditate, ducând la pierderea hidratării. Se poate împiedica să se ajungă aici datorită aplicării unui agent de hidratare. Un produs de hidratare pe bază de apă este o soluție pentru a-ți redobândi hidratarea, dar asigură-te că alegi unul care să fie potrivit pielii tale și care nu va produce iritații sau alte efecte nedorite. Poți să apelezi și la un produs de hidratare pe bază de aloe vera, ce are capacitatea de a îndepărta sebumul, lăsându-ți pielea mată și catifelată.

Cât de frecvent ar trebui să folosesc apa micelară?

Apa micelară poate fi considerată un element esențial în îndepărtarea machiajului. Chiar dacă nu îți convine că nu vei mai avea machiajul, gândește-te că este un tratament eficient, de care pielea ta are nevoie. Poate să îndepărteze cu ușurință machiajul și este recomandat să o folosești de două ori pe zi. Poți să-ți începi rutina de machiaj cu o curățare a pielii cu apă micelară și să o folosești iar seara când va trebui să îndepărtezi machiajul respectiv.

Ce fel de apă micelară sau de tonic facial ar trebui să cumpăr?

Când mergi la magazin sau când ești la cumpărături online pentru a găsi cea mai bună apă micelară pentru pielea predispusă la acnee, ai la dispoziție numeroase alternative. Există numeroase brand-uri care propun variante de apă micelară de o calitate excelentă.

Ar trebui să folosesc tonic facial după apa micelară?

Da, un tonic facial ar trebui aplicat după folosirea apei micelare pentru a întregi rutina de îngrijire. Odată ce ți-ai curățat fața cu apă micelară, poți să folosești un tonic facial care să hidrateze, să îndepărteze celulele moarte și să-ți facă pielea catifelată și delicată.

Apa micelară poate fi utilizată ca un agent de curățare?

Numeroase persoane se întreabă dacă nu cumva ar trebui să înlocuiască produsele de curățare cu  un tonic facial. Răspunsul este „Da”. Poți să optezi pentru apă micelară în loc de produse de curățare pentru o rutină rezonabilă de îngrijire. Dacă nu folosești foarte mult machiaj și dacă trebuie să petreci mult timp în rutinele de înfrumusețare realizate în pat, atunci apa micelară este o alegere potrivită. Practic, apa micelară poate fi folosită pentru situațiile în care nu este vorba de multă murdărie, dar când este vorba despre o curățare serioasă va trebui să apelezi și la alte produse de curățare pentru a-ți curăța pielea în profunzime. De asemenea, nu uita că apa micelară rămâne pe piele odată ce este aplicată. De aceea, va fi necesar să te speli pe față dacă vei dori ulterior să optezi pentru o rutină de hidratare sau de alt tip.

Apa micelară este un tonic?

Numeroase persoane cred că cele două sunt unul și același produs. Dar de fapt există o diferență între ele. Apa micelară este primul lucru pe care ar trebui să-l ai la îndemână când îți începi rutina de îngrijire. Ar trebui să fie aplicată pe față, pe care o curăță în profunzime. Odată ce ai realizat acest demers, poți să aplici un tonic facial ce va închide porii. Luând în calcul diferențele dintre cele două produse, se poate spune că cea dintâi ajută la eliminarea impurităților și a machiajului, în vreme ce un tonic facial ajută la netezirea pielii și la menținerea nivelului pH-ului.

Concluzie

Tonicul facial și produsele de curățare nu sunt unul și același lucru, iar cei care le consideră așa de fapt vor rata cel mai important secret pe care îl oferă acestea. Sperăm că acest ghid ți-a fost util pentru a-ți clarifica aspecte ce țin de apa micelară și de tonicul facial. Acum, că știi diferențele dintre ele, îți dorim rutine de curățare și de tonifiere cât mai agreabile!

Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *