Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Exfolierea pielii: 7 beneficii despre care nu știai că poți avea parte

Să incluzi exfolierea pielii în rutina ta de îngrijire te va ajuta să te bucuri de o piele mai radiată, mai curată și mai tânără. Ca să ai parte de toate aceste beneficii, este însă foarte important să ții cont de următorul aspect: cât de frecvent ar trebui să-ți exfoliezi pielea. Din acest punct de vedere, ar trebui să te raportezi la tipul tău de piele, la eventualele afecțiuni dermatologice de care suferi și la tipul de exfoliant folosit. Spre exemplu, dacă suferi de rozacee, ar fi indicat să apelezi la exfoliere o singură dată pe săptămână. Dacă ai o piele normală, poți să exfoliezi pielea de trei până la șapte ori pe săptămână, dar utilizând un exfoliant cât mai blând. În schimb, dacă vei avea un exfoliant mai intens, cum ar fi unul chimic de pildă, exfolierea ar trebui realizată o dată până la de trei ori pe săptămână. Folosirea unui exfoliant precum sunt scrub-urile se va face de trei-patru ori pe săptămână. În cazul în care vei opta pentru așa ceva, se recomandă să utilizezi unul cu particule cât mai fine (ca de exemplu cu semințe de in sau cu orez), care să nu îți agreseze în niciun fel pielea.

Exfolierea pielii: beneficii

Deblochează porii

Unul dintre principalele demersuri pe care le vei face dacă îți vei exfolia pielea va fi să îți deblochezi porii, în condițiile în care vei îndepărta pielea uscată, celulele moarte și orice alte resturi ce rămân pe piele după curățare și care ar putea să ajungă să pătrundă în piele, blocând porii și favorizând apariția coșurilor. Odată ce se va întâmpla așa, va fi mai greu să scapi de ele.

Fenomenul ce se produce odată cu blocajul porilor, explică esteticianul vedetelor și specialistul în îngrijirea pielii Sonya Dakar, este că porii sunt astupați de celulele moarte, iar uleiurile produse de glandele sebacee nu au pe unde să iasă, rămânând blocate sub pielea uscată. De aceea va crește riscul pentru apariția coșurilor.

Previne acneea

Întrucât favorizează deblocarea porilor, exfolierea va preveni și acneea. Michelle Henry, medic dermatolog și profesor de dermatologie la „Weill Cornell Medical College” (SUA), insistă asupra faptului că exfolierea ajută la eliberarea porilor și o recomandă în acest scop, cu condiția să fie blândă și sigură. Spre exemplu, aceasta recomandă un exfoliant care să conțină semințe mici sau bobițe, folosit o dată sau de două ori pe săptămână. În privința exfolianților chimici, medicul subliniază faptul că acesta poate fi utilizat și zilnic, dar acest demers va fi ghidat de tipul pielii și de sensibilitatea ei. Astfel, dacă se întâmplă să se înroșească după exfoliere sau dacă este foarte sensibilă, exfoliantul va fi folosit mai rar.

Un produs destinat exfolierii care va contribui la deblocarea porilor și la calmarea pielii iritate e reprezentat de Dischetele Exfoliante 2 în 1 Ariul Stress Relieving Daily pick. Acestea se remarcă, pe de o parte, datorită ingredientelor speciale, cum ar fi AHA și BHA (care nu numai că vor controla producția de sebum, dar vor și netezi pielea), extract de ceai verde, ulei de frunze de ceai verde și 5 ingrediente Centella (toate acestea calmează, hidratează și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii cu probleme).

Pe de altă parte, în ele nu se regăsesc ingrediente nocive precum: parabeni, ulei de silicon, TEA, detergenți, uleiuri minerale, surfactant pe bază de sulfat, uleiuri minerale, coloranți artificiali, parfumuri artificiale.

Dischetele Exfoliante 2 în 1 Stress Relieving te vor ajuta să ai parte de o exfoliere blândă a pielii, iar pentru a obține cele mai bune rezultate vei proceda în felul următor: după curățarea feței, vei lua o dischetă și vei șterge cu blândețe fața, continuând ulterior cu rutina ta de îngrijire.  

Favorizează o mai bună pătrundere în piele a altor produse de îngrijire

Alt motiv pentru care merită să se recurgă la exfolierea pielii este și acesta: deblocarea porilor și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii vor duce la înlăturarea barierei dintre pielea ta și diferite produse de îngrijire. Practic, grație exfolierii produse precum serurile sau produsele destinate hidratării pielii vor putea să pătrundă în cele mai profunde straturi ale pielii și să poată acționa așa cum trebuie.

Cu ajutorul Gelului Exfoliant Ariul Stress Relieving Purefull te poți bucura mai mult de efectele pozitive ale produselor din rutina ta de îngrijire, dar te vei asigura și că vei avea parte de un pH îmbunătățit al pielii, că vei preveni iritațiile, că vei avea o piele mai hidratată, mai catifelată și că vei reduce din aspectul dezagreabil al cicatricilor sau al petelor de pigmentare.

Gelul exfoliant acționează blând și nu irită pielea întrucât nu conține alcool, parabeni, coloranți artificiali, parfumuri artificiale, ulei de silicon, TEA, detergenți, uleiuri minerale, surfactant pe bază de sulfat sau uleiuri minerale.

Produsul este formulat cu PHA și se bazează pe un amestec inovator de extracte din plante, fiind recomandat să se folosească după cum urmează: tenul se va curăța, gelul va fi aplicat pe față (evitându-se contactul cu ochii), te vei masa ușor (pentru îndepărtarea celulelor moarte), iar în final te vei clăti cu apă călduță.

Ajută la uniformizarea tonului pielii

Motivele pentru care tenul tău va putea avea o nuanță mai uniformă prin exfolierea regulată a pielii sunt și acestea: pielea uscată și celulele moarte vor fi îndepărtate, petele de pigmentare vor fi reduse, cicatricile rămase de la acnee se vor diminua.

Îmbunătățește circulația sanguină și drenajul limfatic

Pentru că exfolierea contribuie la îndepărtarea reziduurilor dăunătoare și a toxinelor, vor fi stimulate circulația sanguină și drenajul limfatic. Astfel, pielea va fi hrănită mai bine grație oxigenului, iar drenajul limfatic asigură purificarea. Odată cu aceste efecte pozitive celulele pielii se reînnoiesc, iar pielea va deveni mai strălucitoare.

Sprijină regenerarea celulelor pielii

Prin exfoliere pielea ta va fi mult mai radiantă, în condițiile în care vor fi eliminate celulele uscate, moarte, iar la suprafață vor rămâne doar cele noi, sănătoase. Ca să te bucuri de acest rezultat, apelează la orice peeling realizat acasă, care va intensifica procesul de regenerare celulară.

Stimulează sinteza colagenului

Colagenul este esențial pentru a avea o piele mai fină, mai fermă, mai tânără, cu o textură mai bună. Recurgând regulat la exfoliere, vei contribui la stimularea sintezei de colagen, de aceea se spune că acest demers are și efecte anti-îmbătrânire.

Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *