Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Centella Asiatica pentru pielea ta

Dacă ești un fan al rutinei coreene de îngrijire a pielii, probabil ai auzit despre ingredientul numit Centella asiatica. Cunoscută sub diferite nume, cum ar fi Brahmi, buricul-apei asiatic, iarba-tigrului și gotu kola, extractul acestei plante este considerat miraculos pentru hidratarea pielii. Centella asiatică este inclusă în numeroase produse ce aparțin brand-urilor de cosmetice sud-coreene, fiind etichetate adesea drept „creme cica”, fiind privite cu tot mai mult interes și de brand-urile occidentale.

Ce este Centella Asiatica?

centella asiatica

Centella asiatica este o plantă perenă ce crește mai ales în Asia. Ea este utilizată de mulți ani în scop culinar și medicinal, dar, asemenea altor plante tradiționale, a devenit mai populară în calitatea sa de ingredient din produsele destinate îngrijirii pielii. Această plantă iubitoare de umezeală a început să fie prezentă în cremele „cica” din Coreea de Sud în urmă cu câțiva ani, deși anumite brand-uri din SUA au folosit-o de mult timp- numai că produselor respective nu li se spune „creme cica”.

„Cremele cica” au devenit tot mai importante în ritualurile de frumusețe coreene grație proprietăților calmante și, așa cum se întâmplă când ceva ce este vechi devine iar nou, brand-urile cosmetice occidentale spun că sunt cele mai noi trend-uri în materie de frumusețe. Dar oare este Centella asiatica atât de valoroasă?

Ce efecte are Centella Asiatica asupra pielii?

Studiile arată că această plantă nu este ceva banal- are într-adevăr beneficii pentru piele mulțumită compușilor activi, cum ar fi  madecassoside, cu proprietăți antioxidante. S-a evidențiat faptul că aceste proprietăți ale sale sunt puternice și că este o sursă bună de aminoacizi, iar cercetările suplimentare au demonstrat că este și un agent de hidratare capabil să calmeze pielea iritată.

7days capsule 1
7days capsule cu Centella Asiatica

Există dovezi potrivit cărora produsele cu Centella asiatica ajută la refacerea barierei naturale protectoare a pielii și că pot ameliora semnele deteriorării produse de radiațiile solare. Se poate vorbi despre beneficiile unui ingredient pe bază de plante, dar Centella asiatica nu este cel mai bun sau singurul ingredient natural ce poate îmbunătăți starea pielii. Există atât sute de ingrediente naturale benefice pentru piele, cât și unele sintetice.

De fapt, ceea ce se întâmplă cu această plantă este similar cu ceea ce se întâmplă cu ceaiul verde, ce este și el un ingredient derivat dintr-o plantă cu proprietăți antioxidante și de calmare a pielii, care s-a remarcat la început în medicina tradițională, dar acum are sarcina dificilă de a-și arăta beneficiile ce îi sunt atribuite.

De vreme ce se vorbește mult despre ingredientele naturale, cercetările susțin o mare parte din ceea ce se spune despre Centella asiatica.

Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *