Transport GRATUIT la comenzile peste 150 RON.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Niacinamida pentru ten: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Cunoscută și sub denumirile de vitamina B3 sau de nicotinamidă, niacinamida este o vitamină hidrosolubilă care acționează alături de substanțele naturale din piele pentru a ajuta la diminuarea porilor măriți, pentru a uniformiza nuanța pielii, pentru a diminua aspectul liniilor fine și al ridurilor, pentru a reduce din aspectul ten și pentru a ajuta o suprafață să devină mai fermă. De asemenea, niacinamida pentru ten diminuează impactul factorilor de mediu asupra acestuia întrucât îi îmbunătățește bariera naturală și o ajută să-și repare deteriorările anterioare. Dacă nu se va acționa în acest sens, pielea va părea îmbătrânită, ternă și nu va fi radiantă.

Niacinamida pentru ten: BENEFICII

  • Reduce porii măriți și îmbunătățește aspectul pielii cu aspect de „coajă de portocală”
  • Restabilește capacitatea de apărare a pielii împotriva pierderii umezelii și a deshidratării
  • Uniformizează nuanța tenului și ameliorează petele de pigmentare generate de radiațiile solare

Printre alte ingrediente uimitoare pentru piele, precum retinolul și vitamina C, niacinamida ocupă un loc de frunte datorită versatilității sale, fiind adecvată pentru aproape orice tip de piele și pentru aproape orice problemă. Concluziile privitoare la anumite ingrediente pentru îngrijirea pielii se bazează pe rezultatele publicate ale anumitor cercetări- iar cele despre niacinamidă demonstrează cât de specială este aceasta. De altfel, cercetările continuă să confirme faptul că este unul dintre ingredientele cele mai speciale pentru piele.

Ce beneficii aduce Niacinamida pentru ten?

Niacinamida este faimoasă mai ales pentru capacitatea sa de a reduce porii măriți. Până acum, cercetările nu au ajuns la o înțelegere deplină asupra modului în care vitamina B are virtuți „magice” în acest scop, dar se pare că niacinamida poate să aibă o influență pozitivă asupra țesutului porilor și acest fapt favorizează ca uleiurile și reziduurile să nu se acumuleze acolo, ajungându-se la blocaje și la piele aspră, cu umflături. Pe măsură ce comedoanele se formează și se agravează, porii se vor lărgi pentru a putea face față, de aici rezultând aspectul de pori măriți. Includerea niacinamidei în rutina zilnică de îngrijire ajută porii să revină la dimensiunea lor normală.

Soarele poate avea și el un impact negativ asupra porilor, putându-se ajunge la extinderea lor și la formarea pielii cu aspect de „coajă de portocală”. Concentrații mari de niacinamidă ajută la micșorarea porilor, îmbunătățind considerabil acest aspect nedorit al pielii. Alte beneficii ale niacinamidei sunt că ajută la regenerarea și la refacerea suprafeței pielii, protejând-o în calea pierderii umidității și a deshidratării. În timp, ceramidele încep să se diminueze, iar pielea rămâne vulnerabilă la diverse probleme, de la mărirea suprafețelor uscate, ce se descuamează, până la creșterea predispoziției spre a deveni extrem de sensibilă.

Dacă te confrunți cu pielea uscată, s-a arătat că aplicațiile topice pe bază de niacinamidă vor crește nivelul de hidratare, așa că suprafața pielii va rezista mai bine în fața pierderii de umezeală ce va conduce la piele uscată, care se descuamează. Niacinamida acționează de minune alături de alte ingrediente pentru hidratare precum glicerina, uleiurile de plante, colesterolul, sodium PCA și hialuronatul de sodiu.

Cum ajută niacinamida în cazul decolorării și a pielii cu nuanțe neuniforme? Aceste probleme apar din cauza excesului de melanină (pigmentul pielii) ce iese la suprafața pielii. Niacinamida în concentrații de 5% sau în concentrații mai mari este binevenită pentru a preveni decolorarea. În același timp, ajută la reducerea aspectului decolorat deja existent, astfel încât pielea va părea că are o nuanță mai uniformă. Cercetările au arătat că niacinamida și acidul tranexamic acționează sinergic și pot fi folosite, așa cum s-a menționat anterior, alături de alte ingrediente utile pentru reducerea decolorării, cum ar fi toate formele de vitamina C, lemnul-dulce, retinolul și bakuchiol.

Cum să folosești Niacinamida pentru ten

Să folosești niacinamida este simplu întrucât vei găsi produse care o conțin și pe care le poți utiliza în mai multe moduri:

  • Pentru curățare
  • Pentru tonifiere
  • Ca exfoliant
  • Pentru aplicarea mai multor produse destinate îngrijirii tenului cum ar fi seruri, tratamente și agenți de hidratare (incluzându-le și pe cele pe bază de niacinamidă), de la cele cu textură mai ușoară la cele mai dense
  • La finalul zilei, aplică o cremă cu protecție solară cu SPF 30 sau mai ridicată

Niacinamida este compatibilă și cu alte ingrediente puternice, precum peptidele, acidul hialuronic, AHA, BHA și toate tipurile de antioxidanți. Este important ca și aceste ingrediente să fie incluse în rutina de îngrijire a pielii întrucât nu doar niacinamida este grozavă pentru piele, ci și altele o pot ajuta să arate grozav. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, gândește-te la alimentația ta. Spre exemplu, dacă vei include în dietă kale- oricât de sănătoasă este aceasta, dacă vei primi doar acest aliment, vei ajunge curând să suferi de malnutriție, în condițiile în care această legumă nu este suficientă pentru ca organismul tău să continue să funcționeze bine. Același lucru este valabil și pentru piele, cel mai mare organ (și cel mai expus) al corpului.

Cât durează până când Niacinamida va începe să acționeze?

În general, ar trebui să poți vedea primele rezultate după 2-4 săptămîni de utilizare de două ori pe zi (în funcție de severitatea problemelor pielii și de concentrația de niacinamidă din produsele tale). Folosirea constantă este necesară pentru ca îmbunătățirile să poată continua. Rezultatele vor deveni mai bune pe parcurs, dar nu te aștepta ca pe piele să nu se mai observe deloc porii- acest efect nu este posibil cu niciun fel de produs de îngrijire a pielii (mai mult decât atât, pielea are nevoie de pori pentru multe funcții vitale). Ceea ce poți aștepta este ca porii să fie mai reduși, ca tonurile pielii să fie mai uniforme, ca ridurile și liniile fine să se mai amelioreze și ca pielea să aibă o strălucire sănătoasă.

Produse cu niacinamidă pentru ten

Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, se recomandă să se utilizeze produse cu niacinamidă ce rămân pe față în loc de produse ce se îndepărtează prin clătire, în condițiile în care acestea din urmă oferă un contact limitat cu pielea.

Spre exemplu, masca șervețel Ariul Mood Maker Cute Ultra-hidratare conține ingrediente menite să hidrateze și să lumineze pielea, protejând-o totodată de impactul negativ al poluării și al reziduurilor. Masca tip compresă (derivată din fibre naturale de arbore de eucalipt) nu conține parabeni, uleiuri minerale, TEA, fenoxietanol, talc, benzofenonă sau coloranți artificiali. În schimb, conține niacinamidă, glicerină, extract de lemn-dulce, ulei de frunze de arbore de ceai, hialuronat de sodiu etc. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat ca masca să fie lăsată pe față 10-20 de minute, iar după aceea să se preseze restul de esență pentru o absorție și mai bună.

Mască Ariul Mood Maker Cute Ultra-hidratare 20g

În același timp, niacinamida se poate regăsi și în creme pentru față, precum este și Crema de Față Antirid & Lifting Ariul Brilliant Tone Up E.G.G. Aceasta conține ulei de gălbenuș de ou, niacinamidă, glicerină, lecitină, oferind posibilitatea de a se crea pe piele un strat protector, binevenit pentru menținerea hidratării, dar și pentru refacerea strălucirii naturale a tenului. În același timp, crema are și efecte antirid, putând fi folosită și pentru zi, dar și pentru seară.

Altă cremă de față ce se remarcă nu doar prin prezența niacinamidei, ci și a altor ingrediente valoroase (precum extractul de pepene roșu, trei tipuri de acid hialuronic, alte două tipuri de vitamina B) este Crema cu Pepene Roșu Ariul Watermelon Hydro Glow. Grație ingredientelor sale, este utilă pentru o hidratare puternică, pentru atenuarea liniilor fine și a ridurilor, dar și pentru revitalizarea pielii epuizate sau expuse la soare pentru vreme îndelungată.

În cadrul aceleiași game se regăsește și Masca de noapte Ariul Watermelon Hydro Glow Sleeping Mask. Și ea se află niacinamidă, alături de ingredientele prezente în crema Watermelon Hydro Glow și de extracte botanice. Masca este adecvată tuturor tipurilor de piele și este recomandată pentru atenuarea aspectului neplăcut al ridurilor, al liniilor fine și pentru o hidratare intensă.

Nu în ultimul rând, niacinamida poate fi utilizată și datorită serurilor pentru față. Printre acestea se numără și Serum cu Pepene Roșu Ariul Watermelon Hydro Glow. Produsul conține aceleași ingrediente precum cele din Crema Watermelon Hydro Glow, dar și ingredientul brevetat Anti-Sebum P, astfel că va răcori pielea, îi va conferi strălucire, hidratare, va diminua liniile fine și ridurile și va fi util pentru reducerea porilor.

Ariul

Folosește codul REFRESHYOURDAY și primești -10% discount la prima ta comandă online.

VEZI TOATE PRODUSELE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *